Opvallende primeur voor Aziatische teams

0

De KO-fase van het WK biedt voor de eerste keer een KO-confrontatie tussen ploegen uit Zuid Amerika en Azië. Er staan zelfs twee van deze duels in de tweede ronde op het programma: Uruguay – Zuid Korea en Paraguay – Japan.

Het is een opmerkelijk gegeven omdat beide werelddelen elkaar dus nog niet eerder troffen na de eerste ronde. Er waren tot nu toe wel 13 duels op het WK tussen Zuid Amerikaanse en Aziatische ploegen. Nog nooit won een Aziatische ploeg. Wel werd er twee keer gelijk gespeeld. Op dit WK verloren Noord en Zuid Korea van respectievelijk Brazilië en Argentinië.

 

Er staan dus ook al twee Europese onderonsjes op het programma (Duitsland – Engeland en Nederland – Slowakije). Argentinië – Mexico is een herhaling van een tweede rondeduel van vier jaar geleden. Het is pas voor de vierde keer dat een team uit de CONCACAF tegen een Zuid Amerikaans land speelt in een KO-duel. Tot nu toe wonnen de Zuid Amerikanen altijd. Argentinië heeft overigens sinds 1990 niet meer een KO-duel binnen negentig minuten gewonnen.

 

Ghana – VS is ook het eerste duel tussen een Afrikaanse en een Noord Amerikaans land in de KO-fase van een WK. Op het vorige WK kwamen beide landen elkaar al tegen en toen won Ghana met 2-1. Opvallend is dat de Afrikaanse landen tegen landen uit de CONCACAF in de groepsronde altijd ongeslagen zijn gebleven tot de slotseconden van VS-Algerije. Na vijf duels was dit de eerste zege voor Noord Amerika tegen een Afrikaanse ploeg.

 

(bron: Giorgio Press Ltd.)

 

Share.

Laat een reactie achter