Opstelling Oekraïne – Zweden

0

Bekijk hier de opstelling van de tweede wedstrijd in Poule D tussen thuisland OekraÏne en outsider Zweden. Kan Oekraïne voor een verrassing zorgen?

Opstelling Oekraïne:

 

Pyatov

 

Selin, Rakitskiy, Kucher, Gusev

 

Tymoshchuk, Konopyanka, Nazarenko, Yarmolenko

 

Voronin, Milevskiy

 

 

Opstelling Zweden:

 

Isaksson

 

Olsson, Granqvist, Mellberg, Lustig

 

Kallstrom, Svensson, Elm, Larsson

 

Toivonen, Ibrahimovic

 

 

 

Nieuws:

Deze teams stonden nooit eerder tegenover elkaar op een internationaal toernooi. Wel zijn er drie vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tussen beide landen, waarvan er 1 keer werd gewonnen door beide teams en eenmaal gelijk gespeeld werd.

 

Zweden heeft met Ibrahimovic en Toivonen een goed aanvalskoppel. In de kwalificatie wisten de Zweedse internationals in alle 10 de wedstrijden te scoren. In 8 van deze wedstrijd scoorde Zweden zelfs meer dan één keer. Daarnaast moet Oekraïne oppassen voor Kallstrom. Hij bereidde 7 doelpunten voor tijdens de kwalificatie. Hiermee werd hij de meest waardevolle speler van de voorbereiding voor het EK.

 

Oekraïne speelde nooit eerder een Europees kampioenschap en is daarmee het enige deelnemende land dat zijn debuut maakt op dit toernooi. Daarbij komt dat geen enkel thuisland de titel wist te pakken sinds 1984, toen Frankrijk in eigen land het Europees kampioenschap won.

 

 

 

 

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline – EK.nl

 

 

Share.

Laat een reactie achter