Opstelling Nederland – Denemarken

0

Het EK gaat dan eindelijk van start! Zaterdagavond om 18:00 uur is het de beurt aan Oranje om de eerste poulewedstrijd te spelen. Wordt het een makkelijke overwinning, of hebben de Denen een verrassing in petto?

Opstelling Nederland:

 

Stekelenburg

 

Van der Wiel, Heitinga, Vlaar, Willems

 

De Jong, Van Bommel

 

Robben, Sneijder, Afellay

 

Van Persie

 

 

Opstelling Denemarken:

 

Andersen

 

Poulsen, Agger, Kjaer, Wass

 

Poulsen, Kvist

 

Krohn-Dehli, Eriksen, Rommedahl

 

Bendtner

 

 

 

Nieuws:

 

  • Oranje moet het de eerste wedstrijd doen zonder Joris Mathijsen. De verdediger raakte geblesseerd tijdens de oefeninterland met Bulgarije. Hierdoor zal waarschijnlijk Ron Vlaar zijn plek overnemen in het hart van de verdediging. Of Joris Mathijsen dit EK nog in actie komt voor Oranje, is nog niet bekend.

 

  • ”Nederland is favoriet.” Dat zijn de woorden van Deense bondscoach Morten Olsen. ”Maar dat wil niet zeggen dat wij bij voorbaat al de handdoek in de ring werpen. We willen het kansje dat we hebben, met beide handen aangrijpen”. Olsen denkt dat zijn team een kans heeft, maar daar moet dan wel het nodige geluk bij komen kijken: ”Tegen Nederland misschien nog wel meer dan tegen de andere tegenstanders in de groep. Een gunstige beslissing van de scheidsrechter, een blessure bij hen, een bal die net binnenkant paal binnenvalt. Daar moeten we op hopen."

 

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline.nl – EK.nl

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Laat een reactie achter