Opstelling Brazilië – Duitsland

0

Bekijk hier de opstelling van Brazilië – Duitsland, de halve finale van het WK 2014. Brazilië moet aanvoerder Thiago Silva missen door een schorsing en steraanvaller Neymar door een rugblessure.

Permalink voor ingesloten afbeelding

 

 

WEDSTRIJDNIEUWS:

 

Als we naar de statistieken van vorige wedstrijden kijken, heeft Duitsland weinig kans om de finale te bereiken van dit WK. De ploegen stonden in totaal 21 keer tegenover elkaar, Duitsland won er slechts vier. 

 

Brazilië stapte maar liefst twaalf keer als beste van het veld. De overige vijf duels eindigde in een gelijkspel. De geschiedenis voorspelt dus weinig goeds voor de mannen van bondscoach Joachim Löw. In WK-verband stonden de twee grootmachten slecht één keer tegenover elkaar. Dat was tijdens de WK-finale van 2002, waarin Brazilië zegevierde met 2-0 door goals van de grote Braziliaanse Ronaldo.

 

In 2011 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar. Toen wonnen de Duitsers met 3-2 van de Brazilianen in een vriendschappelijke ontmoeting. Als we kijken naar de ervaring van beide ploegen op een mondiaal eindtoernooi, zijn ze nagenoeg gelijk.

 

Sterker nog, het zijn de twee landen die het grootste aantal WK-wedstrijden speelden. Duitsland staat op 104 duels (64 keer winst, 20 keer gelijk, 20 keer verlies), Brazilië werkte tot dusver 102 wedstrijden af op een wereldtitelstrijd (70, 17, 15). De Zuid-Amerikanen waren met 220 doelpunten net iets vaker trefzeker dan de Duitsers (216). 

Share.

Laat een reactie achter