Openingswedstrijd eindigt in gelijkspel: 1-1

0

Zuid Afrika is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd op het WK te winnen. De Bafana Bafana speelden verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen Mexico, nadat het even had gedroomd van de zege nadat het de score had geopend.

Mexico ging furieus van start en kreeg binnen twee minuten al een enorme kans, toen doelman Khune zich verslikte in de eerste voorzet van Aguilar, waardoor Giovani van dichtbij kon uithalen. Het voormalige talent van Barcelona zag zijn schot geblokt worden op de doellijn. Mexico begon zeer aanvallend, maar kreeg weinig uitgespeelde kansen. Giovani was in de negentiende minuut met een afstandschot dichtbij de eerste treffer op dit WK, maar zijn poging miste de juiste richting.

Na een half uur wankelde de thuisploeg, die energiek probeerde te spelen maar toch vooral achter de feiten aanliep. Guille Franco kwam na een pass van Juarez vrij voor het doel, maar Khune redde knap op zijn inzet. Daarna faalde de Gunner Carlos Vela met een diagonaal schot en vervolgens kopte Franco de bal uit een goede positie over het doel. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg het gastland ook een goede kans. Uit een voorzet van Tshabalala leek Mphela te scoren, maar de spits liep onder de bal door.

Na rust kende het duel een verrassende wending in de tiende minuut, toen Mphela met een prachtige pass Tshabalala vrijspeelde. De linkshalf haalde verwoestend uit en zette de thuisploeg op voorsprong. Toen moest Mexico wel komen, maar de ploeg ontbeerde het juiste tempo om de tegenstander met de rug tegen de muur te zetten. Doelman Khune redde twee minuten na de treffer knap op een flitsend schot van Giovani.

In de 65e minuut kreeg Modise een stevige kans op 2-0, toen hij alleen voor het doel vrijkwam maar faalde. Vijf minuten kwam hij weer alleen vrij, maar werd hij gehinderd om te kunnen scoren. Mexico bracht om het tij te keren twee aanvallers in het veld: de oude Blanco en de jonge Hernandez. In de 79e minuut maakte Marquez gelijk uit een voorzet van een andere invaller, Guardado. De speler van Barcelona schoot de bal knap in de korte hoek, nadat hij door de Zuid Afrikaanse verdedigers bij de dekking was overgeslagen.

De gelijkmaker was zeker een domper voor de Bafana Bafana, dat even droomde van een stunt. Mexico was in de slotfase de duidelijke fittere ploeg. Maar in de laatste minuut leek Zuid Afrika nog te winnen met een snelle counter, die de aarzelende doelman Perez verraste maar zijn schot eindigde op de paal. Daarom konden beide ploegen wel vrede hebben met dit resultaat.

Voor alle gegevens van dit duel klik hier boven op WK live, dan mis je niets.