Ook Van Persie (licht) geblesseerd

0

Robin van Persie heeft een beschadigde pees overgehouden aan de door het Nederlands elftal gewonnen kwartfinale tegen Brazilië (2-1).

Hij kwam in de tweede helft van het WK-duel ongelukkig terecht op zijn linkerelleboog. ”Ik had meteen veel pijn en nu nog”, zei hij. ”Maar in de halve finale ben ik er bij. Die wil ik gewoon spelen. Desnoods met een gebroken arm.”

Van Persie: ”Ik ben enorm blij. Dit was een overwinning van het collectief. We begonnen niet goed, maar zijn wel in een goed resultaat blijven geloven.

 

 

Uiteindelijk hebben we Brazilië kapot gespeeld. Je voelde dat ze er niet meer in geloofden. We hadden zelfs 3-1 en 4-1 kunnen maken. Nu gaan we maar heel even genieten. We zijn nog lang niet klaar. We willen wereldkampioen worden.”

Joris Mathijsen laat zaterdag in een ziekenhuis in Johannesburg een scan van zijn gekwetste knie maken. De verdediger wil graag weten of hij later op het WK nog in actie kan komen.

Mathijsen is positief over zijn blessure. ”De medische staf heeft al geconstateerd dat ik geen ernstige blessure heb. Ik heb ook goede hoop dat ik dinsdag weer de halve finale van het WK kan spelen. Maar voor de zekerheid ga ik toch even naar het ziekenhuis.”

Mathijsen raakte tijdens de warming up van de kwartfinale tegen Brazilië (2-1) geblesseerd aan zijn rechterknie. ”Ik sprong omhoog en toen ik neerkwam voelde ik een pijnscheut. Ik ben meteen naar de kleedkamer gegaan en we hebben pas vlak voor het begin van de wedstrijd besloten dat het beter was om niet te beginnen.”

Gregory van der Wiel en Nigel de Jong missen dinsdag zeker de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Ghana en Uruguay. Ze zijn geschorst.

Share.

Laat een reactie achter