Ook Japan begint Honda te ontdekken

0

De opvallende prestaties van Keisuke Honda bij VVV-Venlo zijn ook in Japan niet onopgemerkt gebleven.

Bondscoach Takeshi Okada kondigde vrijdag in de krant Nikkan Sports aan dat de 23-jarige middenvelder volgende maand een kans in de basis krijgt in de oefenwedstrijden tegen Schotland en Togo.

Honda maakte dit seizoen al vijf doelpunten in de eredivisie. De smaakmaker van VVV schoot zijn ploeg deze week met twee doelpunten ook langs ADO Den Haag in de tweede ronde van het bekertoernooi. 

In de nationale ploeg moest Honda het vooralsnog vooral doen met invalbeurten. Hij heeft op zijn positie namelijk geduchte concurrentie van Shunsuke Nakamura, de vedette van Japan die in de Primera Division speelt voor Espanyol.

”Honda maakte in zijn laatste wedstrijd voor VVV twee doelpunten, dus ik verwacht dat hij ook voor Japan gaat scoren”, aldus Okada.

”Ik heb ook nooit uitgesloten dat Honda en Nakamura samen in de basis kunnen beginnen.” De Japanners zijn al zeker van deelname aan het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar in Zuid-Afrika.

Tijdens de afgelopen transferperiode aasten verschillende ploegen op de Japanse voetballer. Ajax, PSV, Feyenoord en verschillende Europese topclubs werden in verband gebracht met Honda. De Japanner gaf zelf aan een voorkeur te hebben voor PSV maar blijft voorlopig nog bij VVV voetballen.

Share.

Laat een reactie achter