Ook Eriksson op radar van Ivoorkust

0

In de zoektocht naar een bondscoach voor het WK richt de voetbalfederatie van Ivoorkust haar pijlen niet alleen op Guus Hiddink. De bond laat op haar website weten de afgelopen week besprekingen te hebben gevoerd met Sven-Göran Eriksson.

"Wij als bestuur van de voetbalbond voerden vorige week gesprekken met Eriksson", leest de verklaring. "Eriksson heeft de wens uitgesproken om ons nationale elftal te leiden op het WK 2010."

De benadering van Eriksson is verrassend, aangezien bondsvoorzitter Jacques Anouma zich donderdag een ferm voorstander toonde van de aanstelling van Hiddink.

 

De Achterhoeker ligt echter tot eind juni vast bij de Russische voetbalbond, terwijl Eriksson zijn handen nu al vrij heeft, nadat hij vorige maand opstapte als algemeen directeur bij Notts County.

Bij de twee voorgaande wereldkampioenschappen werd de Zweedse coach met de Engelse nationale ploeg geëlimineerd in de kwartfinales.

Anderhalve week geleden werd bonscoach Vahid Halilhodzic door de Ivoriaanse bond de laan uitgestuurd vanwege het matige optreden tijdens de Afrika Cup, waar de ploeg in de kwartfinale sneuvelde.

Op het WK zit Ivoorkust in een groep met Brazilië, Portugal en Noord-Korea.

Share.

Laat een reactie achter