Ook Brazilië is al in Zuid Afrika

0

De Braziliaanse ploeg is vanochtend aangekomen in Zuid Afrika. De seleçao hoopt voor de zesde keer wereldkampioen en is per definitie een titelfavoriet. Vorig jaar won het land nog de Confederations Cup in Zuid Afrika.

Nadat president Lula de ploeg persoonlijk uitzwaaide, landde de ploeg van Dunga vanochtend om kwart over negen op de luchthaven van Johannesburg, waar veel mensen al in de juiste WK-stemming waren. Het grondpersoneel schonk de titelfavoriet een luide ovatie toen het voet op Zuid Afrikaanse grond zette.

 

Bij Brazilië ontbreken wereldsterren als Ronaldo, Ronaldinho en Adriano, maar sterspelers als Pato, Diego en Marcelo. Dunga bouwt verder op de ploeg die hem in de afgelopen drie jaar twee grote successen bracht: de Copa America en de Confederations Cup.

 

Over een week speelt Brazilië nog een oefenwedstrijd tegen de nationale ploeg van Zimbabwe. De ploeg verblijft in de komende weken in een vijfsterrenhotel bij Johannesburg met een zwembad waarvan de watertemperatuur minimaal 32 graden moet zijn. Dat was de enige eis die Dunga aan het hotel stelde.

Share.

Laat een reactie achter