Onmogelijke opracht voor Pim Verbeek

0

De Australische voetbalbond heeft bondscoach Pim Verbeek een ambitieuze doelstelling meegegeven voor het wereldkampioenschap komende zomer in Zuid-Afrika.

Van de Nederlander wordt verwacht dat hij het beter doet dan Guus Hiddink, die de ‘Socceroos’ op het WK van 2006 naar de achtste finales leidde. ”Als we dat niet halen, denk ik dat de mensen in Australië ontevreden mogen zijn”, aldus bondsvoorzitter Ben Buckley.

 

Onder leiding van Hiddink moest Australië het in de achtste finale van het WK in Duitsland na verlenging afleggen tegen de latere wereldkampioen Italië.

”We willen in ieder geval presteren wat we de vorige keer hebben gepresteerd en nog verder gaan dan in 2006”, zei Buckley in Australische media.

De ploeg van Verbeek zit in een zware groep, met Duitsland, Ghana en Servië als tegenstanders.

Buckley speculeerde overigens donderdag al openlijk over een vertrek van Verbeek na het WK. De Australiërs verwachten dat de Nederlander op zoek gaat naar een nieuwe baan.

”Als Pim na het WK vertrekt, willen we iemand aanstellen die ons kan leiden op het toernooi om de Azië Cup en op het volgende WK. We willen liever niet met een interim-bondscoach gaan werken.”

Share.

Laat een reactie achter