Nigeria zet FIFA buitenspel

0

De Nigeriaanse regering heeft de FIFA een behoorlijke hak gezet door zelf de nationale ploeg voor twee jaar op non-actiefte zetten. Door deze inbreuk van de regering moet de FIFA Nigeria als voetbalnatie schorsen en wordt het gewenste effect bereikt.

De FIFA zou er beter aan doen om de ploeg juist de kans te geven wel te spelen, maar daar hebben de rechtlijnig denkende bobo’s niet aan gedacht. Nigeria verdwijnt van het internationale toneel, zoals dat eerder gebeurde in 1996 toen Nigeria niet mocht deelnemen aan de Afrika Cup in Zuid Afrika. Nigeria was toen nota bene titelverdediger. Gelukkig duurde de schorsing (vanwege de steniging van een vrouw, die was vreemd gegaan en de reacties in wereld op dit feit) toen enkele maanden en mocht Nigeria wel deelnemen aan het Olympische voetbaltoernooi. Nigeria pakte toen zelfs Olympisch goud.

 

De maatregel van de Nigeriaanse regering is zeker opmerkelijk, omdat Nigeria in drie wedstrijden op het WK maar een puntje haalde. De uitschakeling van de nationale ploeg wordt door de regering als een nationale schande beschouwd.

Share.

Laat een reactie achter