Nigeria voorkomt uitschakeling in slotfase

0

Nigeria maakt nog altijd kans om zich voor het WK te plaatsen. De Super Eagles ontsnapten aan een vroegtijdige uitschakeling dankzij een 1-0-zege op Mozambique. Tunesië maakte ook geen fout en staat met een been in Zuid Afrika.

Tunesië won met 1-0 van Kenia. Jemaa maakte in de eerste minuut al het doelpunt van de wedstrijd. Bij deze stand leek de kwalificatie lange tijd een feit omdat Nigeria zelf niet wist te scoren tegen Mozambique. De ploeg van het aanstaande vakantieoord van kroonprins Willem Alexander hield erg lang stand maar moest toch zwichten onder de druk van de Nigerianen. Victor Obinna maakte uiteindelijk die treffer in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Nigeria ligt nog wel twee punten achter en moet over een maand op bezoek bij Kenia. Tunesië speelt dan bij Mozambique en heeft het WK-ticket al binnen handbereik.

 

Het al geplaatste Ghana verloor de overbodige wedstrijd bij Benin met 1-0. In de 92e minuut viel het enige doelpunt van Aoudou. Door deze zege is Benin wel verzekerd van deelname aan de Afrika Cup, die in januari zal plaats vinden in Namibië.

Share.

Laat een reactie achter