Nigeria trekt zich terug uit voetbalwereld

0

De Nigeriaanse regering heeft de nationale voetbalploeg in de ban gedaan. De regering heeft een schorsing van twee jaar opgelegd aan de ploeg als gevolg van de slechte resultaten tijdens het WK. Nigeria vloog na een ronde naar huis.

Nigeria verloor van Argentinië en Griekenland en speelde op de laatste speeldag gelijk tegen Zuid Korea. Een overwinning in dat duel had het land nog een plek in de tweede ronde opgeleverd. Door de schorsing kan Nigeria niet deelnemen aan de Afrika Cup in 2012 omdat het zich niet kwalificeren.

 

Overigens zal deze ingreep van president Goodluck Jonathan normaal gesproken leiden tot een voorlopige uitsluiting van het land aan toernooien die staan onder auspiciën van de FIFA en de Afrikaanse federatie. Blijkbaar is dit wat de Nigeriaanse regering wil uitlokken.

 

In de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog hield Argentinië er een dergelijke boycot van het internationale voetbal op na. President Juan Peron vreesde dat de Argentijnse ploeg een modderfiguur zou slaan op het WK van 1950 en 1954 en zag daarom af van deelname aan die toernooien om het zelfvertrouwen van de eigen bevolking niet aan te tasten.

Share.

Laat een reactie achter