Niet eens tomaten voor de Squadra

0

De Italiaanse ploeg is vanochtend teruggekeerd in Italië met een grote onverschilligheid van het publiek. Slechts twintig mensen hadden de moeite genomen om de spelers te verwelkomen met spreekkoren. Tomaten stonden dit keer niet op het menu.

In 1966, 1970 en 1974 werd de ploeg op een douche van tomaten getracteerd bij terugkeer van een WK, maar de tijden zijn in Italië ook veranderd. Vooral de tomatenregen in 1970 blijft merkwaardig omdat de Italiaanse ploeg toen de finale had verloren van Brazilië. Achteraf een meesterlijke prestatie, maar in die tijd werd bondscoach Valcareggi verweten dat hij sterspeler Gianni Rivera te lang op de bank had gehouden. In 1966, na de historische uitschakeling door Noord Korea, en in 1974 moest het vliegtuig uitwijken naar de luchthaven van Genua om de woedende fans te ontlopen. In de havenstad volgde toch telkens een douche van rotte tomaten.

 

In Italië wordt de uitschakeling door Slowakije beschouwd als het absolute dieptepunt in de voetbalgeschiedenis van het land. Ook vandaag openen de kranten met reacties op de uitschakeling. Cannavaro wordt op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport in een onderbroek afgebeeld. ‘Uitgekleed,’ luidt de veelzeggende kop. Deze ploeg is zelfs de tomatendouche niet waard.

Share.

Laat een reactie achter