Nelson Mandela niet bij openingsduel

0

Nelson Mandela is vandaag de grote afwezige in het Coca Cola Park (ook wel Ellis Park) van Johannesburg, waar het toernooi om de 8e Confederations Cup wordt geopend. De 91-jarige leider, die de Apartheid trotseerde, is ziek.

Mandela is een van de belangrijkste initiatiefnemers geweest om het WK van 2010 naar Zuid Afrika te halen. Dit toernooi is duidelijk een voorbereiding op het grote evenement, dat over exact een jaar zal beginnen. Mandela is echter niet meer in staat om een dergelijk massaal evenement bij te wonen en zijn artsen hebben laten weten dat hij daarom zeker niet tijdens de Confederations Cup in de openbaarheid zal verschijnen.

Zuid Afrika is helemaal klaar voor de Confederations Cup. In de townships van Johannesburg zijn grote beeldschermen geplaatst zodat iedereen de wedstrijden kan volgen. President Zuma heeft in een officiële boodschap laten weten dat Zuid Afrika alleen maar iets kan winnen tijdens dit toernooi. De eerste wedstrijd tegen Irak wordt in ieder geval een bijzonder treffen voor de Bafana Bafana. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat we een goede wedstrijd zullen spelen. We zullen ons volk niet teleurstellen,’ aldus oud-Ajacied Steven Pienaar, die als de sterspeler van zijn ploeg wordt beschouwd.

Share.

Laat een reactie achter