Nederland wint, maar vreest voor EK

0

Het Nederlands elftal heeft gedaan wat het moest doen: In Astana werd met 2-1 gewonnen van Kazachstan. Echter, door de overwinning van Turkije op Tsjechië lijkt het EK steeds verder weg te raken voor Oranje.

Het Nederlands elftal speelde zaterdagavond om zes uur Nederlandse tijd tegen het 142e geplaatste Kazachstan. Het Oostblokland had vrijwel niets in te brengen tegen Oranje, en door twee goede goals van Wijnaldum en Sneijder wonnen de mannen van Danny Blind met 2-1 in Astana. De thuisploeg kwam in de laatste secondes nog op een 2-1 door een mooie uitgespeelde aanval, maar de scheidsrechter floot direct voor het einde van de wedstrijd.

 

Oranje wint, maar Turkije ook..

Met de winst van Oranje kon heel Nederland vol spanning wachten tot 20.45u, met moment van aftrappen in Tsjechië. Turkije moest punten verspelen om te zorgen dat Nederland dichterbij die derde plek zou komen in de poule. Na een gelijk opgaande eerste helft, kregen de Turken in het tweede bedrijf een gemakkelijke penalty mee. Deze werd benut, waarna de 2-0 werd binnengeschoten. Daarmee won Turkije uiteindelijk en pakte het 3 belangrijke punten.

 

Het Nederlands elftal zal dinsdag moeten winnen van Tsjechië om nog kans te maken op het EK. Echter, zal Turkije dan thuis van groepshoofd IJsland moeten verliezen. Daarmee zijn de kansen voor Oranje – ondanks de overwinning – een stuk kleiner geworden…

Share.

Laat een reactie achter