Nederland – Engeland afgelast.

0

Het oefenduel tussen Nederland en Engeland is definitief afgelast. Door de rellen in Londen en omgeving is het te gevaarlijk om de wedstrijd door te laten gaan.

"De politie van Londen kon de veiligheid van onze spelers en onze supporters niet garanderen", zei directeur Bert van Oostveen tegen Voetbal International. "Over de commerciële gevolgen gaan we ons nu buigen." De oefeninterland stond op de planning voor 21.00 uur Nederlandse tijd.

Eerder werd al bekend dat de oefenwedstrijd al op de toch stond door de uitgebroken onrust in de Britse metropool. Inmiddels zijn de rellen uitgebreid naar andere steden in Engeland, waaronder Birmingham, Manchester, Liverpool en Bristol.

 

Aanvankelijk zou de Britse Football Association woensdag een besluit nemen, maar de onrust is dusdanig dat nu al duidelijk was dat er niet genoeg politie op de been kon komen voor het duel. Ook werden drie duels in de Carling Cup afgelast. Deze drie wedstrijden zouden allen in Londen worden gespeeld.

 

Nederland kon door de wedstrijd tegen Engeland te winnen de eerste positie op de wereldranglijst van de FIFA overnemen van Spanje. Wanneer Italië de thuiswedstrijd van de regerend wereldkampioen weet te winnen, kon Nederland bij de winst de plek overnemen. Hoe de puntentelling door de afgelaste wedstrijd nu zal verlopen, is nog niet bekend.

 

TIP: Nu Oranje zijn oefenwedstrijd niet speelt zijn er nog genoeg andere mooie wedstrijden. Op de Duitse omroep zal Duitsland – Brazilië worden uitgezonden en op Rai Uno zal Italië – Spanje te zien zijn. Beide wedstrijden beginnen om 20:45 uur.

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

 

Share.

Laat een reactie achter