Nederlaag een primeur voor Italië

0

De nederlaag van wereldkampioen Italië tegen Egypte is een primeur, want nog nooit had de Squadra Azzurra een wedstrijd tegen een Afrikaanse tegenstander verloren. Uiteraard lokt het verlies veel negatieve reacties uit op het schiereiland.

La Gazzetta dello Sport opent vanochtend met de kop: ‘We zijn de mummies.’ De krant signaleert vooral een zwakke prestatie van de ervaren spelers, die misschien toch te oud zijn om nog een jaar de kar te trekken. Met name Pirlo, Gattuso en Zambrotta lijken hun plaatsen kwijt te gaan raken, maar het is de vraag of Lippi de ploeg vlak voor de allesbeslissende wedstrijd tegen Brazilië nu weer om wil gooien. Er zijn zeker ook twijfels over de handelswijze van Lippi, die in de twee eerste duels erg veel spelers heeft ingezet en de Confederations Cup blijkbaar toch meer als een test ziet.

‘Mijn ploeg heeft zich in de eerste helft niet aan de opdrachten gehouden. Dat is vervelend maar nu ook heel kostbaar gebleken. We waren ondanks een redelijke tweede helft niet meer in staat om de opgelopen schade weg te werken,’ aldus de Italiaanse bondscoach, die erop rekent dat zijn spelers tegen Brazilië hun ware gezicht laten tonen. In februari verloor Italië al van Brazilië in Londen met 2-0.

Share.

Laat een reactie achter