Minister wil geen Benzema in Franse ploeg

0

Behalve de 23 spelers die bij het afgelopen WK in staking gingen voor een training van bondscoach Domenech als protest tegen het wegzenden van Nicolas Anelka heeft ook Karim Benzema voorlopig niet op een plaats in de nationale ploeg te rekenen.

Tenminste als het aan de Franse minister Roselyn Bachelot van Onderwijs en Sportzaken ligt. ‘Het is niet wenselijk dat Benzema en Ribery het shirt van de nationale ploeg dragen zolang er een juridisch proces tegen hen loopt,’ laat de minister in een notitie weten. Ook bondscoach Blanc lijkt Benzema voorlopig niet te willen oproepen, al was het maar om de kwestie rondom een minderjarig hoertje buiten de deur te houden.

 

Er is een andere opmerkelijke kwestie. Doelman Stephane Ruffier maakte geen deel uit van de Franse WK-ploeg maar bevond zich op het moment van de staking wel in de bus. Hij was naar Zuid Afrika gekomen als mogelijke vervanger voor de geblesseerde doelman Mandanda. ‘Ik zat in de bus, maar ik weet niet of de uitsluiting ook voor mij telt. De bond heeft mij niet geïnformeerd. Het is natuurlijk moeilijk voor een speler die niet tot de groep behoort om een staking te breken, maar ik kan niet ontkennen dat ik wel heb mee gedaan.’

Share.

Laat een reactie achter