Mexico toont herstel tegen Team USA

0

Mexico heeft de victorie in de Concacaf Gold Cup een goed vervolg gegeven door de cruciale thuiswedstrijd in de WK-voorronde tegen Team USA te winnen met 2-1. Omdat koploper Costa Rica zich liet verrassen door Honduras is alles nog open in deze groep.

Drie weken na de 5-0-zege in de finale om de Gold Cup in New York was Team USA (met een betere ploeg) zeker gebrand op revanche. De finalist van de Confederations Cup maakte in het Azteca-stadion een goede indruk en opende zelfs de score met Charlie Davies in de negende minuut. Tien minuten later zorgde Israel Castro voor de dure gelijkmaker, die de Mexicanen zeer veel vertrouwen gaf.

De ploeg van Aguirre acteerde vanaf dat moment zelfverzekerd en joeg de noodzakelijk geworden winst na. Het Mexicaanse publiek schaarde zich achter de ploeg. In de 81e minuut viel de beslissing toen invaller Miguel Sabah, zich opwierp als supersub. De topscorer van de Gold Cup werkte de bal na een knappe actie van Juarez in het doel. Mexico heeft nu weer aansluiting met de top 3, die zich rechtstreeks plaatst voor het eindtoernooi in Zuid Afrika.

De spanning in deze groep is wel toegenomen doordat Costa Rica volledig werd weggespeeld door Honduras. In San Pedro Sula werd het zelfs 4-0. Carlos Costly nam de eerste en de laatste treffer voor zijn rekening, terwijl tussendoor Pavon en Valladares het net wisten te vinden. Trinidad versloeg El Salvador met 1-0 waardoor beide ploegen vrijwel uitgeschakeld zijn.

Share.

Laat een reactie achter