Mexico toont beterschap bij start Gold Cup

0

Een week na de Confederations Cup is in de VS de Concacaf Gold Cup (het EK voor landen in Noord Amerika) van start gegaan. Team USA was nog in grote vorm en versloeg Grenada met 4-0. Mexico herstelde zich met een 2-0-zege op Nicaragua.

De ploeg van Javier Aguirre had dringend behoefte aan een goed resultaat na de zwakke prestaties in de voorronde van het WK. Tegen Nicaragua was Mexico weer eens de bovenliggende partij. Noriega (uit een strafschop) en Barrera namen de treffers, verdeeld over beide helften, voor hun rekening. Aguirre had sterspeler Vela buiten de ploeg gehouden en vervangen door de sterk spelende Medina.

Team USA kon voor eigen publiek niet beter beginnen dan met een simpele zege op Grenada, het zwakste land op dit toernooi. Bradley koos voor een jongere ploeg dan die in Zuid Afrika speelde. Wonderkind Fredy Adu, die afgelopen seizoen verpieterde bij Monaco, opende in de zesde minuut de score. Daarmee was de toon gezet voor een eenvoudige avond. Holden (31), Rogers (60) en Davies (69) bouwden de score uit.

Canada begon het toernooi met een 1-0-zege op Jamaica. Costa Rica verloor verrassend van El Salvador (1-2). Honduras zette Haïti opzij met een magere 1-0. Guadeloupe versloeg Panama met 2-1, zoals we elders al meldden.

Share.

Laat een reactie achter