Mexico en Team USA weer in finale

0

Mexico en de Verenigde Staten hebben weer zich geplaatst voor de finale om de Concacaf Gold Cup. Team USA boekte een 2-0-zege op Honduras, terwijl Mexico strafschoppen nodig had om Costa Rica te verslaan. Zondag is de eindstrijd.

De klassieke finale vindt dus toch plaats, ondanks dat vooral de aanwezigheid van Mexico in het slotduel werd betwijfeld. De ploeg van de geschorste bondscoach Aguirre plaatste zich in een boeiend duel met Costa Rica dankzij strafschoppen. Mexico gad door Guille Franco in de slotfase de leiding genomen, maar een gelijkmaker van Froylan Ledezma in de blessuretijd maakte aan de Mexicaanse vreugde weer een einde. beide schutters waren allebei net als invaller op het veld. Uiteindelijk wonnen de Mexicanen toch dankzij een foutloze serie strafschoppen, terwijl uitgerekend Ledezma juist wel miste.

Team USA gaat voor de tweede keer in deze zomer een finale spelen. Na die van de Confederations Cup plaatste het team van Bob Bradley zich weer via 2-0-zege voor de eindstrijd. Tegen Honduras waren Clarence Goodson en Kenny Cooper succesvol. Beide treffers vielen in de slotminuut van beide speelhelften en werden voorbereid door spelmaker Stuart Holden. Dit was hetzelfde resultaat als in de onderlinge wedstrijd in de groepsronde.

Twee jaar geleden won Team USA dezelfde finale met 2-1. De finale wordt gespeeld in het Giants Stadium van New York. Voor beide landen wordt het de zesde finale van de Gold Cup, die sinds 1991 om de twee jaar wordt gehouden.

Share.

Laat een reactie achter