Mathijsen mist mogelijk het EK

0

De blessure van Joris Mathijsen blijkt ernstiger te zijn dan men op voorhand dacht. De kans bestaat dat de centrale verdediger van Oranje het hele toernooi niet inzetbaar is. Een grote domper voor het Nederlands Elftal.

Bondscoach Bert van Marwijk moet voor zaterdagavond beslissen of Mathijsen wel bij de groep blijft. Wanneer Oranje tegen Denemarken speelt, mag Van Marwijk zijn selectie niet meer aanpassen op blessurers. "In het laatste geval haal ik één van de eerdere afvallers op die niet hebben doorgetraind of ik kies iemand uit Jong Oranje. Die zijn tot nu bezig geweest", zegt de keuzeheer.

 

Stefan de Vrij, speler van Feyenoord, is één van de mogelijke vervangers van Mathijsen. Hij behoorde al tot de voorlopige selectie, maar viel op het laatste moment buiten de boot. Nu voor Mathijsen het EK vroegtijdig voorbij lijkt te zijn, ruikt De Vrij zijn kans om alsnog aan het eindtoernooi mee te doen. Van Marwijk zei het volgende daarover:

 

”We zullen er alles aan doen om te zorgen dat Joris fit wordt. Als het daarvoor belangrijk is dat hij niet meegaat naar Kharkiv, kan het dat hij in Kraków blijft. In principe gaat er een streep door zijn naam voor de wedstrijd tegen Denemarken. Ik ben bereid risico te nemen, maar twee duels niet spelen…"

Share.

Laat een reactie achter