Maradona ontkent homo te zijn

0

Diego Maradona is een fervent liefhebber van vrouwen. Dat verzekerde de Argentijnse bondscoach de aanwezige journalisten donderdag na de overtuigende zege (4-1) op Zuid-Korea.

Het journaille zette vraagtekens bij de vele omhelzingen van Maradona met zijn spelers. ”Ik hou van vrouwen, ik hou van vrouwen, ik hou van vrouwen”, wilde Maradona aan elke vorm van speculatie een einde maken.

”Ik ben samen met Veronica van 31 en ze is blond en erg mooi. Als je denkt dat ik homo ben: nee, nee nee.” De affectie met de spelers is volgens ‘Pluisje’ een beloning voor de goede prestaties: ”Dat zijn bedankjes voor het werk dat ze verzetten. Niets meer, echt niet.”

Van een omhelzing tussen Maradona en bondscoach Huh Jung-moo van Zuid-Korea was absoluut geen sprake. Beide keuzeheren hadden een aanvaring tijdens het duel en de vierde official moest ingrijpen.

Huh was niet te spreken over de actie van zijn collega: ”Het was ongepast wat Maradona deed. Hij wilde me vertellen wat ik moest doen, dat doe je niet bij de coach van de tegenstander.”

De strijd tussen Huh en Maradona was voor de wedstrijd al aangehaald. De Aziaat moest bij het WK van 1986 de sterspeler verdedigen. Maradona vond zijn voetbalstijl meer lijken op de vechtsport ‘taekwondo’.

Huh gaf toe dat zijn ploeg geïntimideerd was: ”Om eerlijk te zijn, we voelden ons erg geïntimideerd door Maradona en Argentinië.” Maradona zelf zag de Koreanen dan ook niet als een bedreiging: ”Zuid-Korea kon het ons niet lastig maken, alleen wanneer wij dat toelieten.”

Voor een ander conflict waar Maradona bij betrokken was, maakte hij excuses aan Michel Platini. De oefenmeester had de baas van de UEFA woensdag beledigd door hem arrogant te noemen.

Maradona reageerde op een interview waarin Platini openlijk twijfelde aan zijn trainerskwaliteiten. De Fransman schreef ‘El Diego’ vervolgens een brief en dat leidde tot een spijtbetuiging. ”Hij zei dat hij het niet op die manier had gezegd, dus ik wil graag mijn excuses maken aan Platini.”

Share.

Laat een reactie achter