Maradona kiest voor ‘Argentijnse’ selectie

0

Voor de beslissende WK-kwalificatieduels heeft Diego Maradona voor zijn doen veel spelers uit de Argentijnse competitie gekozen. De bondscoach van Argentinië nam negen ‘thuisspelers’ op in zijn kader voor de duels tegen Peru en Uruguay.

Onder de geselecteerde spelers die bij buitenlandse clubs onder contract staan, bevinden zich aanvaller Lionel Messi (Barcelona) en doelman Sergio Romero (AZ).

Argentinië staat momenteel vijfde in de Zuid-Amerikaanse zone. De nummers één tot en met vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Zuid-Afrika.

De nummer vijf moet een play-off spelen. Argentinië heeft als nummer vijf slechts één punt meer dan Uruguay en Venezuela.

Op 14 oktober sluit Maradona, die zwaar onder druk staat, de kwalificatiestrijd in Montevideo tegen Uruguay af.

Maradona kan voor de beslissende duels geen beroep doen op Diego Milito. De aanvaller van het Italiaanse Internazionale viel weg door een spierblessure.

De bijna 36-jarige Martin Palermo gaat wel mee. De aanvaller van Boca Juniors maakte onlangs in het vriendschappelijke duel tegen Ghana (2-0) twee treffers. Maradona haalde Palermo na een afwezigheid van 10 jaar terug in de nationale ploeg.

Share.

Laat een reactie achter