Maradona heeft er nog vertrouwen in

0

Diego Maradona overweegt niet de handdoek in de ring te gooien. De bondscoach van Argentinië leed een gevoelige 3-1 thuisnederlaag tegen aartsrivaal Brazilië en is met zijn land nog ver verwijderd van een plaats op het WK.

"Ik blijf hier rustig onder en laat me niet van de wijs brengen", beloofde hij op de persconferentie. Argentinië leed al de derde kwalificatienederlaag onder Maradona, die in november vorig jaar in dienst trad. De tweevoudig wereldkampioen staat vierde in de poule, een plaats die net voldoende zou zijn voor plaatsing. Met uitwedstrijden tegen Paraguay en Uruguay heeft Argentinië echter nog een loodzwaar programma voor de boeg.

Volgens Maradona was de nederlaag tegen Brazilië niet de slechtste wedstrijd onder zijn bewind. "Ik ben lang niet zo ontgoocheld als na het 6-1 verlies tegen Bolivia. We wilden hier een goed resultaat halen en dan moet je risico’s nemen. Helaas ging het verdedigend vaak mis bij hoge ballen. We moeten gewoon hard blijven werken en niet opgeven."

Brazilië mocht na de uitzege een feestje vieren. De ploeg van bondscoach Dunga is als eerste land in Zuid-Amerika zeker van een plaats voor het WK in Zuid-Afrika.

Share.

Laat een reactie achter