Maradona blijft bondscoach van Argentinië

0

Diego Maradona zal ook in de komende jaren de bondsocach van Argentinië blijven. Vannacht is de voormalige sterspeler akkoord gegaan met een nieuw aanbod van de Argentijnse bond. ‘De liefde voor het vaderland is doorslaggevend.’

Maradona leek na de onthutsende uitschakeling door Duitsland in de kwartfinale van het afgelopen WK geen zin meer te hebben in de functie, maar de spelers en de bond hebben hem ervan overtuigd om toch aan te blijven. ‘De liefde van het volk was onvoorstelbaar bij terugkeer in Argentinië. Ik denk dat we op het volgende WK echt kunnen oogsten.’ In de komende vier jaar heeft Argentinië veel te winnen. Volgend jaar vindt in eigen land de Copa America plaats. Een jaar later verdedigt het land de Olympische titel in Londen (altijd een speciale plaats voor Argentijnen) en vervolgens staat het WK in Brazilië op het programma.

 

Dat het karakter van Maradona nooit zal veranderen bleek maandag, toen hij voorzitter Grondona doodleuk liet wachten omdat hij een afspraak had met president Chavez van Venezuela. Tijdens dat bezoek liet hij weten dat hij aan wil blijven als bondscoach, waarmee elke twijfel is weggenomen. Maradona krijgt een goed salaris (1,2 miljoen euro per jaar), dat mede door de sponsors van de nationale ploeg wordt betaald.

Share.

Laat een reactie achter