Malouda weigerde opdracht van Domenech

0

Florent Malouda ontbrak gisteren tot veler verbazing in de basisopstelling van Frankrijk. De speler van Chelsea had eerder in de week, op dinsdag, een aanvaring gehad met bondscoach Domenech, die hem vorig seizoen een tijd buiten de ploeg hield.

De aanvaring vond na de training plaats. Domenech eiste van Malouda dat hij zijn verdedigende taken niet verwaarloosde. ‘Er is maar een speler die een vrije opdracht heeft achter de spitsen en dat is Yoann Gourcuff.’ Malouda reageerde vervolgens: ‘Waarom altijd Gourcuff? Ik kan die rol toch ook spelen achter de spitsen. Ik ben een aanvallend ingestelde speler en heb in de Premier League vijftien goals gemaakt en ook nog eens met Chelsea de dubbel gewonnen. Laat Gourcuff maar eens die verdedigende rol op zich nemen tijdens de training.’

 

Domenech negeerde de opmerking en veranderde niet van mening, maar maakte gisterochtend duidelijk aan de ploeg dat Malouda niet in de basis zou starten. Een kwartier voor het einde mocht hij wel invallen. ‘Dat heeft hij goed gedaan,’ luidde het korte commentaar van Domenech na afloop.

 

Share.

Laat een reactie achter