Makelele ziet af van het WK

0

Claude Makelele heeft geen zin om met Frankrijk mee te gaan naar het WK. De 37-jarige middenvelder van Paris SG zal een eventuele oproep van Raymond Domenech negeren, zo heeft het dagblad Le Parisien vanochtend bekend gemaakt.

Makelele bedankte al twee keer eerder voor de nationale ploeg maar werd telkens door Domenech (waarschijnlijk met een lichte dwang) overgehaald om toch beschikbaar te blijven voor de Franse ploeg. Makelele heeft er dit keer geen zin meer in. De voormalige waterdrager van Zidane zal zijn weigering vanavond toelichten tijdens het Voetbalgala van Canal Plus waar de sterren van dit seizoen in het zonnetje worden gezet.

 

Voor Domenech is een weigering onbespreekbaar. De chauvinistische bondscoach heeft bij eerdere gevallen geëist dat de Franse bond een speelverbod voor de weigeraars opleggen in de weekeinden rondom interlands. Maar dit keer kan Makelele een blessure voorwenden zonder dat zijn club Paris SG er last van heeft. Daarbij is het niet uitgesloten dat de speler per direct zijn loopbaan beëindigt.

Share.

Laat een reactie achter