Luis Suarez schiet Uruguay naar kwartfinale

0

Uruguay speelt na veertig jaar weer een kwartfinale op het WK. De eerste wereldkampioen boekte vanmiddag een 2-1-zege op Zuid Korea in de eerste KO-wedstrijd van dit WK. De Ajacied Luis Suarez was met twee treffers de held van de hemelsblauwen.

Suarez was de beste man op het veld en bezorgde zijn land de overwinning in een felbevochten duel onder danteske omstandigheden, omdat het in de tweede helft hard begon te regenen en te stormen. Zuid Korea begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de vierde minuut bijna op voorsprong. Chu-young Park kogelde een vrije trap tegen de paal. Daarmee gaf de Aziatische ploeg zijn visitekaartje. Maar vijf minuten later sloeg Uruguay toe met een mooie aanval over de vleugels. Cavani speelde Forlan op de linkerflank aan en uit zijn voorzet dook Suarez aan de rechterkant alleen vrij op. De Ajacied legde de bal beheerst in het lege doel.

 

Zuid Korea legde zich zeker niet neer bij de situatie en nam daarna brutaal het initiatief. Chu-young Park was met afstandschot dichtbij de gelijkmaker. De spits van Monaco was op dat moment de meest opvallende speler op het veld. Ook Doo-ri Cha probeerde met afstandschoten op het doel te vuren, maar deze schoten waren te hoog. Uruguay had op slag van rust recht op een strafschop, toen Ki hands maakte bij een doorbraak van Maxi Perreira.

 

Na rust faalde Suarez twee keer in een gunstige positie en leek Uruguay door een veel fitter Korea in de stromende regen te worden overlopen. Ji-sung Park kreeg een goede kans, maar faalde. Halverwege de tweede helft kwam dan toch de verdiende gelijkmaker, toen invaller Victorino de bal bij een Koreaanse vrije trap verkeerd wegkopte en zodoende Chung-yong Lee de kans bood om te scoren. Het was de eerste tegengoal voor Uruguay op dit WK. Maar na de goal verzuimden de Koreanen om door te drukken.

 

Uruguay werd weer de bovenliggende partij en kreeg kansjes, o.a. door het inbrengen van de Ajacied Lodeiro. Tien minuten voor het einde kwam het allesbeslissende moment. Uit een afgeslagen aanval kreeg Suarez de bal in de hoek van het strafschopgebied. Na een mooie beweging speelde hij de bal met een subtiele curve in het Koreaanse doel. De Ajacied zorgde voor een enorme vreugde bij zijn ploeg en kreeg meteen een publiekswissel. Zuid Korea kreeg daarna nog een kans maar het schot van invaller Dong-gook Lee werd door doelman Muslera tegengehouden en door aanvoerder Lugano uiteindelijk van de lijn gehaald.

 

Uruguay is na veertig jaar weer kwartfinalist op een WK en scoorde zelfs voor het eerst sinds 1970 doelpunten in een KO-duel op het WK. De ploeg maakt een zeer degelijke indruk op dit WK en geeft de trotse voetbalnatie haar oude identiteit terug. Opvallend genoeg plaatste de eerste wereldkampioen zich als laatste voor dit eindtoernooi.

Share.

Laat een reactie achter