Luis Fernandez biedt zich aan als bondscoach

0

In de successiestrijd om het bondscoachschap van Frankrijk heeft Luis Fernandez zich zeer onconventioneel gekandideerd. De oud-international en oud-trainer van Paris SG meent dat hij een geschikte kandidaat is om Domenech op te volgen.

Hij stelde zijn kandidatuur in zijn eigen televisieprogramma op L’Equipe-TV. ‘Ik geloof toch dat ik recht van spreken heb en ik denk dat ik een ideaal alternatief ben voor deze baan, waarvoor zich nog geen echte kandidaten hebben gemeld. Het zou belachelijk zijn als ik mezelf niet mag aanprijzen.’ Luis Fernandez was in de jaren negentig een succesvol trainer van Cannes, Paris SG en Athletic Bilbao, maar heeft al tien jaar nauwelijks successen behaald. Met Paris SG won hij de Europa Cup voor bekerwinnaars in 1996.

 

Als kandidaten voor de opvolging van Domenech worden vooral de oud-internationals Laurent Blanc (Bordeaux) en Jean Tigana (zonder club) genoemd, maar beide mannen hebben zich nog niet uitgesproken of ze op een eventuele uitnodiging van de club willen ingaan.

Share.

Laat een reactie achter