Loopbaan Övrebö lijkt nu toch voorbij

0

De Noorse scheidsrechter Tom Övrebö heeft woensdag waarschijnlijk zijn laatste internationale wedstrijd gefloten. De blunder in de slotfase om een duidelijk buitenspeldoelpunt van Bayern goed te keuren, wordt hem zwaar aangerekend.

Bayern won zodoende de thuiswedstrijd tegen Fiorentina met 2-1. Het is een zeer dure fout van de Noor, die sinds de halve finale Chelsea – Barcelona van vorig jaar al flink ter discussie stond. Zelfs UEFA-voorzitter Platini wil deze fout niet meer met de mantel der liefde afdekken. ‘Het is een grote fout, die niet alleen Fiorentina maar het hele voetbal schade berokkent,’ aldus de Fransman die in München op de tribune zat.

 

In Florence heeft het optreden van de scheidsrechter tot grote woede geleid onder de fans. Fiorentina zal geen officieel protest indienen, maar de fans hebben de UEFA digitaal bestormd met een bombardement aan e-mails. Zelfs Bayern-trainer Louis van Gaal heeft erkend dat hij razend zou zijn geworden als zijn ploeg op die manier had verloren.

 

De scheidsrechterscommissie van de UEFA zal de brokkenpiloten Övrebö en Hansson (die opzichtige fouten maakte bij Porto – Arsenal) niet meer aanstellen voor wedstrijden in de Champions League. Het is nog niet duidelijk of de FIFA uit het falen van de beide Skandinavische arbiters de conclusie trekt om hen van de WK-lijst af te halen.

Share.

Laat een reactie achter