Lippi verjongt Squadra met vers bloed

0

Italië ondergaat tot aan het WK waarschijnlijk toch een metamorfose. Bondscoach Marcello Lippi heeft voor de oefeninterland tegen Kameroen in Monaco drie debutanten van kleinere clubs opgeroepen en enkele jongeren teruggehaald.

De matige prestaties in het afgelopen half jaar van de wereldkampioenen hebben de coach ervan overtuigd om toch flink te vernieuwen. Voor het duel tegen Kameroen kan hij niet beschikken over Buffon, Camoranesi en Iaquinta, maar ook Nesta, Grosso en Ambrosini zijn niet opgeroepen. Dit biedt de kans aan Lippi om andere spelers een kans te geven. Doelman Salvatore Sirigu van Palermo is opgeroepen, maar de aandacht gaat vooral uit naar de verdediger Leonardo Bonucci van Bari en Andrea Cossu van Cagliari. Daarbij is Christian Maggio van Napoli ook weer opgeroepen en heeft Lippi Huntelaar’s concurrent bij Milan Marco Borriello ook weer aan zijn selectie toegevoegd. Opvallend is dat de bij Milan nauwelijks actieve Daniele Bonera ook tot het keurcorps van Lippi behoort.

 

De wedstrijd tegen Kameroen, waarvoor in het vorstendom op geen enkele manier reclame is gemaakt om een Italiaans volksfeest te voorkomen, is de laatste oefenwedstrijd voor de voorbereiding van het WK begint.

Share.

Laat een reactie achter