Lippi: De squadra heeft weer honger

0

Vandaag begint Italië aan de Confederations Cup met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Team USA was drie jaar geleden op het WK nog in staat om gelijk te spelen tegen de latere wereldkampioen, dus het duel wordt zeker onderschat.

‘Dit toernooi is een belangrijke test voor mijn ploeg en deze wedstrijd is weer een belangrijke wedstrijd op dit toernooi,’  aldus bondscoach Marcello Lippi gisteren op de persconferentie. Zijn ploeg zal bestaan uit negen spelers die in Duitsland de mondiale titel veroverden. Dat hadden er tien kunnen zijn, als Cannavaro niet met een spierblessure was afgehaakt.

‘Mijn ploeg is misschien wel oud op papier, maar ook weer niet bejaard. Onze ploeg is gemiddeld maar twee jaar ouder dan de Spaanse ploeg en de meeste spelers hebben zeer veel ambitie om hier een goed figuur te slaan. De Squadra heeft weer honger en wil graag het duel aangaan met Brazilië en Spanje. Maar de eerste wedstrijd is op elk toernooi van belang en de Amerikanen zijn zeker een lastige tegenstander.’

Doelman Buffon heeft al laten weten dat als Italië op dit toernooi onder de maat presteert dat er een einde zal komen aan de gouden generatie. ‘Daar moeten we eerlijk in zijn. We mogen dit keer niet verzaken, want we moeten aantonen dat we nog meekunnen op het hoogste niveau. We kunnen niet op het krediet van een gewonnen WK blijven leven. Maar ik heb er vertrouwen in dat het ons zal lukken.’ Een jaar geleden verloor Italië met 3-0 van Oranje bij de start van Euro-2008. ‘Zoiets mag ons niet nog eens overkomen. We zullen sterk aan het toernooi beginnen,’ aldus de doelman.

De wedstrijd tussen Italianen en Amerikanen valt toevallig samen met een ontmoeting van premier Berlusconi met president Obama. Italië speelde al drie keer op een eindtoernooi tegen Team USA. In 1934 en 1990 werd er gewonnen, maar drie jaar geleden in Kaiserslautern werd het 1-1. In dat duel werd Daniele de Rossi uit het veld gestuurd.

 

Share.

Laat een reactie achter