L’Équipe vraagt om video bij voetbal

0

Het gezaghebbende sportdagblad l’Équipe heeft weer eens het voortouw genomen. De krant eist in de editie van vandaag van de FIFA dat de scheidsrechters tijdens het aanstaande WK moeten terugvallen op videobeelden om situaties te beoordelen.

De discussie over het gebruik van videobeelden bij voetbalwedstrijden is sinds de affaire-Henry weer naar een kookpunt gebracht. De krant stelt terecht dat er in de afgelopen twee weken talloze arbitrale fouten over de hele wereld voorkomen hadden kunnen worden wanneer scheidsrechters gebruik kunnen maken van videobeelden bij twijfelgevallen.

 

Vandaag plaatst l’Équipe de meest pregnante voorbeelden uit de geschiedenis van het WK op haar voorpagina, onder de kop: ‘De video, en snel een beetje!’ De krant eist dat de FIFA nu niet meer treuzelt en zich niet bezig houdt met weer een onderzoek naar het gedrag van Thierry Henry.

 

De krant stelt voor dat de speler van Barcelona een kort geding tegen de FIFA moet aanspannen, omdat hij door die organisatie volledig in de steek is gelaten om zijn vak eerlijk te kunnen uitoefenen. Zijn image heeft erg veel schade geleden voor een kwestie, die in luttele seconden opgelost kon worden. Maar de FIFA is te groot voor Henry om een proces tegen te beginnen, maar elke rechter zou hem in het gelijk stellen.

 

De krant, die de sportwereld erg veel moois heeft geschonken (Europa Cup, Tour de France, het EK etc) en ook de strijd tegen de misdaad in de sport (zoals dopinggebruik) frontaal te lijf is gegaan, hoopt nu een breuk te forceren in het Britse netwerk dat de wijzigngen in de spelregels consequent tegenhoudt.

 

In Frankrijk is ironisch gereageerd op het gemanipuleer bij de regels voor het aanwijzen van de groepshoofden. ‘Op basis van de resultaten in de afgelopen jaren hoort Frankrijk zeker in pot 4, maar vreemd dat Engeland daar niet in zit en wel Portugal. De FIFA heeft erg lang moeten zoeken om de vice-wereldkampioen van deze status te kunnen ontdoen. Jammer dat niemand de wereld van tevoren over de veranderde regels wist te informeren.’

 

 

Share.

Laat een reactie achter