Legrottaglie mist eerste duel Italië

0

Italië moet het morgen bij de eerste wedstrijd van de Confederations Cup niet alleen doen zonder aanvoerder Fabio Cannavaro, want ook Nicolas Legrottaglie is geblesseerd geraakt op de training. De verdediger van Juve mist de wedstrijd tegen Team USA.

In feite heeft Lippi nog maar een alternatief voor een centrale verdediger achter de hand en dat is Alessandro Gamberini van Fiorentina. Hij zal samen met Giorgio Chiellini het centrale duo vormen.

Voor Italië begint het toernooi niet eenvoudig omdat de spelers aan het einde van het seizoen zich hebben verkeken op het enorme hoogteverschil. Er wordt in Pretoria gespeeld op 1700 meter. Woensdag werd de ploeg bijna verrast door Nieuw Zeeland. De 4-3-zege heeft voor enige twijfels gezorgd. ‘Het valt me enorm tegen om op deze hoogte te spelen. Ik doe er twee keer zo lang over om bij te komen van een sprint,’ gaf Rino Gattuso gisteren na een training toe. Daarbij is het gewoon winter in Zuid Afrika en dat is ook voor de duurbetaalde Azzurri even wennen.

 

Share.

Laat een reactie achter