Laatste kans voor Uruguay

0

In de schaduw van Argentinië – Brazilië (in Rosario) strijden de andere landen van Zuid Amerika om hun kansen om het WK te halen. Chili en Paraguay kunnen in dit weekeinde een stevige stap zetten. Uruguay vecht voor de laatste kans.

De ploeg van Luis Suarez en Diego Forlan is na de 4-0-thuisnederlaag tegen Brazilië gewaarschuwd en zal niet te vroeg juichen. De uitschakeling door Australië van vier jaar geleden zit de ploeg nog dwars. Morgen moet er bij Peru gewonnen worden om aansluiting te houden bij een plaats in de top 5. Peru staat onderaan en heeft weinig meer te winnen. Chili en Paraguay, die tweede en derde staan achter Brazilië, kunnen met zeges op respectievelijk Venezuela en Bolivia hun posities verstevigen. Woensdag spelen ze bij Brazilië en thuis tegen Argentinië. Dan lijken de kaarten in de top 4 wel geschud.

Argentinië heeft van de vier het zwaarste programma en mag zeker niet teveel terrein verliezen aan Ecuador (morgen bij Colombia en woensdag bij Bolivia) en Uruguay (dat woendag tegen Colombia speelt). Brazilië kan zijn WK-ticket veilig stellen bij een overwinning in Argentinië, maar dan moet Ecuador eerder op de avond niet hebben gewonnen bij Colombia.

Share.

Laat een reactie achter