La Gazzetta: Sneijder Samba

0

De internationale media pakken vandaag uit met grote koppen over Oranje, dat na de stunt op Brazilië wordt gebombardeerd tot een titelfavoriet. Wesley Sneijder is de verpersoonlijking van de wederopstanig van het Nederlandse voetbal.

Sneijder wordt nu al door gezaghebbende media in Zuid Europa al gezien als een belangrijke kandidaat voor de verkiezing van Voetballer van het Jaar. ‘Sneijder Samba,’ kopt La Gazzetta dello Sport, die de halve voorpagina heeft ingeruimd voor een foto van de Utrechter.

 

De spelmaker van Inter kan voor een unieke prestatie zorgen door in een seizoen met zijn club alles te winnen en ook nog wereldkampioen te worden. De door Real Madrid verjaagde speler zou in dat geval zelfs een primeur op zijn naam schrijven. Het winnen van de landstitel, de Europa Cup en het WK in hetzelfde jaar werd overigens al door zes spelers van Bayern (1974) gedaan. Sneijder krijgt van de roze krant een 8,5. Er waren toch wel enkele onvoldoendes bij Oranje. Heitinga krijgt het laagste cijfer (5).

 

L’Équipe heeft natuurlijk even meer aandacht voor de start van Tour, maar spreekt op de voorpagina ook over ‘de grote dag van Nederland’ met een foto van juichende oranje spelers.

Share.

Laat een reactie achter