Kroatië: Modric is bewust geblesseerd

0

In Kroatië lopen de gemoederen hoog op na de stevige tackle op Luka Modric. De Kroatische sterspeler van Tottenham Hotspur liep afgelopen weekend een gebroken been op en mist zodoende de belangrijke WK-interland tegen Engeland. Was dit opzet?

Intussen woedt de voetbaloorlog tussen Kroatie en Engeland verder. De voorzitter van de Kroatische voetbalbond spreekt van kwade opzet. Vlatko Markovic zegt dat Kroatische spelers in Engeland met opzet geblesseerd worden. Een beschuldiging die gezien moet worden in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel tussen Engeland en Kroatie van volgende week.

De voetbaloorlog tussen Kroatië en Engeland begon een jaar geleden. De Engelse internationals kregen het toen in Zagreb hard te verduren. Maar dat was niets in vergelijking met wat Luka Modric zondag overkwam. Hij incasseerde een zware tackle van zijn collega-middenvelder Lee Bowyer. Toch verwijt Modric Bowyer niets. Zijn landgenoot Markovic denkt daar duidelijk anders over. "Het is gewoon verschrikkelijk. Ik vraag me af of het wel echt een ongeluk was", aldus de voorzitter van de Kroatische voetbalbond. "Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit met opzet gebeurde zo kort voor de confrontatie met Engeland. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag wat er Luka gebeurde. Bovendien is hij ook onvervangbaar!"

"Modric is onze belangrijkste speler. Met hem begint en eindigt alles. Voor ons is hij even belangrijk als Iniesta dat is voor Barcelona of Ballack dat was voor Bayern. Zonder hem zijn we zoveel zwakker", aldus nog Markovic.
Als Engeland het duel van Kroatië wint dan is het geplaatst voor het WK.

De Kroaten hielden Engeland nog uit het EK van 2008 maar de mannen van Fabio Capello haalden in september hun gram. In een beladen duel versloegen ze de Kroaten in eigen huis met 4-1. Meer nog dan de zege, hebben de spelers vooral de brutale manier onthouden waarop ze aangepakt werden. Theo Walcott werd van het veld getrapt door Josip Simunic en Robert Kovac kreeg rood voor een elleboog op Joe Cole. "Hoewel de zege in Kroatië fantastisch was, hebben de spelers vooral de brutale aanpak door Kroatie onthouden. Hun gedrag was een schande, de aanslagen op Joe en Theo weerzinwekkend", aldus een bron binnen de Engelse nationale ploeg.

"Maar dat betekent nog niet dat we ze op dezelfde manier gaan aanpakken. We zullen wel gretig tackelen en onze revanche halen voor de uitschakeling in 2008”.

Engeland krijgt nu een koekje van eigen deeg, want zeven jaar geleden werd een onschuldige tackle van de Argentijn Duscher op Beckham in de CL-wedstrijd Depor-United gebruikt voor een zeldzaam zielige campagne in de media, waarin Duscher Beckham bewust had geblesseerd met het oog op het WK-duel Argentinië – Engeland in Japan.

Share.

Laat een reactie achter