Koninklijke huldiging Spaanse ploeg ongelegen

0

De jaarlijkse uitreiking van de koninklijke onderscheiding voor uitzonderlijke Spaanse sportprestaties komt vrijdag zeer ongelegen. Kroonprins Felipe huldigt dan in Oviedo de sporters, maar de WK-helden zullen afwezig zijn.

Natuurlijk zou bij de huldiging de Spaanse nationale ploeg centraal staan, maar vanwege het drukke wedstrijdprogramma willen de clubs hun spelers niet vrij geven. De spelers willen zelf graag wel naar Oviedo komen. Aanvoerder Iker Casillas heeft Real Madrid wel toestemming gekregen. Daarna liet Barcelona weten dat de voetbalploeg op die manier tenminste vertegenwoordigd is. Alleen spelers, die zaterdag tegen Real Zaragoza niet in actie komen worden door Barcelona naar Oviedo gestuurd. Met name de uit Asturië afkomstige David Villa baalt van deze beslissing. Ook Valencia, dat zaterdag tegen Mallorca speelt, heeft de uit Oviedo afkomstige Mata geen toestemming gegeven.

De wielrenner Contador en de tennisser Rafael Nadal zijn ook eregasten, maar hun aanwezigheid is nog niet zeker op het speciale sportgala.

Share.

Laat een reactie achter