Koeman: ”Spanje straft dit Oranje af”

0

Ronald Koeman is niet te spreken over de huidige prestaties van het Nederlands elftal. Volgens de oud-trainer van Feyenoord loopt Spanje gemakkelijk over Oranje heen en maken we geen schijn van kans.

Koeman maakte deze conclusie na afloop van de oefeninterland tussen Nederland en Wales van afgelopen woensdag. "Voor de wedstrijd had ik er wat meer vertrouwen in. Het is een slim systeem dat ze spelen, want je geeft zo minder weg. Maar het vertoonde spel was niet goed. De eerste twintig minuten waren matig, de lange bal werd te veel gehanteerd en ik miste de drang naar voren", zegt Koeman. "Tijdens de tweede helft werd er omgeschakeld naar het 4-3-3-systeem en zag ik dat de jongens prettiger speelden. Robben kon vanaf de zijkant meer met de neus richting de goal spelen en werd daardoor meerdere malen gevaarlijk. Na afloop zag ik op de gezichten van de spelers toch een soort vertwijfeling."

 

"Ook tijdens de wedstrijd merkte ik verschillende keren dat ze zoekend waren. Dat is geen goed teken. Er is nog maar weinig tijd om het systeem eigen te maken. Met alle respect voor Wales, maar Spanje straft het door Oranje vertoonde voetbal af. Tegen Spanje zal Nederland echt eerder druk naar voren moeten zetten, veel minder ruimte weg moeten geven en voor lief nemen dat ze minder balbezit hebben."

Share.

Laat een reactie achter