KNVB verwacht 10 duizend fans per duel op WK

0

De drie groepswedstrijden van het Nederlands elftal bij het WK voetbal komend jaar in Zuid-Afrika zullen per duel door ongeveer 10.000 Oranje-fans worden bijgewoond.

Dat liet directeur betaald voetbal Henk Kesler van de KNVB maandagavond tijdens een presentatie voor de bondsvergadering in Zeist weten. Hij baseerde zich daarbij op inschattingen van het Nederlands bureau voor toerisme en de officiële Supportersclub van Oranje.

Per wedstrijd zullen enkele duizenden fans uit Nederland op de zwarte markt hun toegangsbewijs aanschaffen. De KNVB ontvangt voor de groepswedstrijden van Oranje ongeveer 12 procent van de tickets van de stadioncapaciteit.

,,Voor het duel met Denemarken krijgen we 9000 kaarten, voor Japan 7200 en voor Kameroen 6500”, gaf Kesler aan. ,,Voor een wedstrijd in de volgende ronde moeten we rekening houden met 3500 tot 5000 tickets.”

Nederland speelt op maandag 14 juni in Johannesburg tegen Denemarken, op zaterdag 19 juni in Durban tegen Japan en op donderdag 24 juni in Kaapstad tegen Kameroen.

Share.

Laat een reactie achter