KNVB tevreden over gesprek met Blatter

0

Harry Been, secretaris-generaal van de KNVB, heeft een goed gevoel overgehouden aan de ontmoeting met Joseph Blatter.

De voorzitter van de FIFA ontmoette in Brussel vertegenwoordigers van de Nederlandse en Belgische voetbalbond, die het WK van 2018 willen organiseren. Blatter noemde de gezamenlijke kandidatuur na het etentje van zondag en gesprekken op maandag ,,sympathiek.”

De FIFA-voorzitter sprak ook met koning Albert II en Belgisch premier Herman Van Rompuy. ,,En volgens mij was hij best wel onder de indruk”, dacht Been. ,,Hij heeft wel iets met koningshuizen. Dat heeft hij vaker laten merken. Ik denk dat we moeten proberen om ook een dergelijke ontmoeting in Nederland voor hem te regelen. Hij is daar gevoelig voor.”

Been noemde het positief dat Blatter met een grote delegatie van de FIFA naar Brussel was gekomen. ,,Ik vond het heel opmerkelijk dat ook de secretaris-generaal en andere belangrijke mensen van de wereldvoetbalbond naar België waren gekomen”, stelde de toernooidirecteur van EURO 2000, het WK voor spelers onder de 20 jaar in 2005 en het EK voor spelers onder de 21 jaar in 2007. De FIFA beslist in december 2010 welk landen het WK van 2018 en 2022 mogen houden. Nederland en België concurreren onder meer met Spanje en Portugal, Rusland, Engeland, Australië, Mexico, Qatar en de Verenigde Staten.

Share.

Laat een reactie achter