Kesler haalt uit naar ‘zure calvinisten’

0

De mensen die kritiek hebben op de kandidaatstelling van Nederland en België voor het organiseren van het WK Voetbal zijn zure calvinisten. Dat stelt directeur betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler vandaag in de Volkskrant. ”We weten vooral waarom ie

Kesler verwijst naar wat Tweede-Kamerlid Joop Atsma (CDA) eerder zei over Duitsland, dat het WK enkele jaren geleden organiseerde.

”Heeft de Duitse regering allerlei concessies gedaan aan de FIFA? Nee, het is gewoon gegaan via de Duitse wetgeving én de FIFA-regels.”

 

”Maar wij Nederlanders zijn een beetje een volkje van zure calvinisten. Althans, een aantal zure calvinisten dat het altijd beter weet. Die tijdgeest vind ik verderfelijk”, aldus Kesler.

Ook Harry Been, topman van het zogenoemde HollandBelgium Bid, toonde zich eerder kritisch over de sfeer in Nederland en België.

”Want het is natuurlijk niet zo dat we tijdens het WK de macht aan de FIFA overdragen. Ook dan gelden onze wetten gewoon.” Hij relativeerde de impact van de critici. ”Dat heeft onze kansen niet verkleind. De FIFA is niet anders gewend. Die kritiek krijgen ze ook als ze onze concurrenten bezoeken.”

De FIFA rondde donderdag de inspectietocht door Nederland en België af. Begin december beslist de wereldvoetbalbond waar de WK’s van 2018 en 2022 zullen plaatsvinden.

Share.

Laat een reactie achter