Keert ‘Big Phil’ terug als bondscoach?

0

De Braziliaanse voetbalbond heeft bevestigd dat Carlos Dunga vertrekt als coach. De oud-international liet vrijdag na de nederlaag in de kwartfinale van het WK tegen Nederland (2-1) al doorschemeren voor zichzelf geen perspectief meer te zien.

Dunga was vier jaar werkzaam bij de nationale ploeg, waarmee hij de Copa America (2007) en Confederations Cup (2009) won.

De 46-jarige trainer lag onder vuur omdat hij Brazilië te defensief zou laten spelen. Dunga had bovendien een moeizame relatie met de pers. Als speler won hij in 1994 met de nationale ploeg de wereldtitel. Na de nederlaag in Zuid-Afrika tegen Oranje zei Dunga: ,,We wisten allemaal bij mijn aantreden dat ik vier jaar in functie zou zijn”. De bond bevestigde die lezing zondag in een bericht op de website.

De CBF wil voor het einde van de maand een nieuwe bondscoach aanstellen. Volgens Braziliaanse media zijn Leonardo en Luiz Felipe Scolari belangrijke kandidaten. Leonardo zit na zijn vertrek bij AC Milan zonder club. Oud-bondscoach Scolari ondertekende vorige maand een contract tot eind 2012 bij Palmeiras. ‘Big Phil’ leidde de Brazilianen in 2002 naar de wereldtitel.

Share.

Laat een reactie achter