Keeperskleding

0

De keeper moet voorkomen dat er doelpunten worden gescoord door de tegenstander. Wanneer de spelers er niet meer voor kunnen zorgen dat de tegenpartij niet scoort, dan heb je altijd de keeper nog.

In de afgelopen jaren zijn er een aantal zaken veranderd voor de keeper. De spelregels zijn aangepast en ook de kleding en de schoenen zijn aangepast. 

 

De technische vaardigheden van een keeper

Het is belangrijk dat een keeper voldoet aan bepaalde vaardigheden om zo zijn taak goed uit te voeren. Een keeper moet een goede conditie hebben, zo kan hij tijdens een wedstrijd snel herstellen van de explosieve acties die hij moet verrichten. Hiernaast is het ook heel belangrijk dat een keeper genoeg kracht in zijn benen heeft om zich zo te kunnen verdelen over het doelgebied. Ook moet een keeper een goede traptechniek hebben om de bal te passen naar een medespeler. Hierbij is het ook belangrijk dat hij genoeg spierkracht heeft in zijn bovenbenen om de bal goed uit te kunnen trappen. Een keeper moet ook inzicht hebben in het spel zodat hij weet wanneer hij een bepaalde positie moet aannemen en waar hij een bal moet inspelen. Een goede vangtechniek is erg belangrijk, een keeper moet de bal klemvast hebben zonder de bal los te laten. Een keeper moet beschikken over goede reflexen en als een keeper uit komt dan moet hij genoeg snelheid hebben om eerder bij de bal te zijn dan de tegenstander. En een keeper moet natuurlijk lef hebben om in het doel te staan en hij moet niet gaan twijfelen aan zijn acties. 

 

Keepers kleding

Kleding bepaald vooral de uitstraling van de keeper maar het beschermt de keeper ook tegen blessures bij het vangen van de bal. De keepershandschoenen zijn het belangrijkst, hierdoor doet het geen pijn als je de bal tegenhoud en heb je meer grip. Dan heb je de scheenbeschermers, deze zijn verplicht en beschermen het onderbeen. Dan de sokken, deze moeten bij een wedstrijd licht van kleur zijn en bij voorkeur wit. Een lange keepersbroek wordt vaak gedragen tijdens een training en de korte keepersbroek bij een wedstrijd. Het is verstandig om onder de korte broek een neopreen broek aan te doen, dat beschermt tegen schaafwonden en houd de spieren warm. Daarnaast heb je nog een shirt, deze moet altijd een andere kleur hebben dan dat van zijn teamgenoten. Voor in de wintermaanden is het ook erg fijn om er een thermoshirt onder te hebben om zo je lichaam op een goede temperatuur te houden. De beste keeperskleding bestel je online!

Share.

Laat een reactie achter