Kameroen wint na achterstand; Mulenga scoort

0

Kameroen doet nog volop mee in de Afrika Cup. De tegenstander van Oranje op het WK herstelde zich na de nederlaag tegen Gabon door met 3-2 te winnen van Zambia. Het was een zware bevalling, waarbij de ploeg een uur virtueel was uitgeschakeld.

Het zag er even heel slecht uit voor Kameroen toen Mulenga de score opende in de 8e minuut. De Ontembare Leeuwen hadden veel moeite op de tegenstander het spel op te leggen. Paul LeGuen had na de wedstrijd tegen Benin de instelling van de routiniers bekritiseerd, maar uitgerekend deze spelers sleepten de ploeg door de wedstrijd. Geremi maakte halverwege de tweede helft gelijk en vier minuten later zette Eto’o Kameroen op voorsprong.

Zambia gaf zich echter niet gewonnen en kwam nog sterk terug en kreeg tien minuten voor het einde een penalty, die door Katongo werd benut. Kameroen stond weer met de rug tegen de muur, maar de ploeg ontsnapte uiteindelijk door een treffer van Idrissou.

Kameroen heeft op de slotdag aan een gelijkspel tegen Tunesië voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinale.