Kameroen gelijk tegen Slowakije: 1-1

0

Kameroen heeft in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Slowakije gelijkgespeeld. Dankzij een doelpunt van Ajacied Eyong Enoh eindigde het duel in 1-1.

De tegenstander van Oranje op het WK in Zuid-Afrika was de hele wedstrijd beter, maar wist weinig kansen te creëren.

Kameroen scoorde voor het eerst in drie wedstrijden weer een doelpunt. Het moest wel tot de 83e minuut wachten voordat Enoh de gelijkmaker noteerde. In de zesde minuut had middenvelder Kamil Kopunek de Slowaken op voorsprong gezet met een schot van twintig meter. Eto’o, die dreigt niet mee te gaan naar het WK, deed niet mee bij Kameroen. De spits van Internazionale krijgt nog rust na de gewonnen Champions League-finale.

Op het WK speelt Kameroen naast Nederland ook tegen Denemarken en Japan in Groep E. Ook Slowakije komt in actie in Zuid-Afrika. Zij zitten in Groep F met Italië, Paraguay en Nieuw-Zeeland. De Slowaakse Twente-aanvaller Miroslav Stoch speelde tegen Kameroen de eerste helft mee.