Kaartverkoop WK grote flop

0

De eerste verkoopronde voor WK-kaartjes in Zuid-Afrika is een grote flop geworden. De FIFA kende het WK voor het eerst aan een Afrikaans land toe om buitenlandse supporters naar het Afrikaanse continent te lokken en het voetbal een lift te geven.

Maar het valt nog af te wachten of er wel veel fans van buiten Zuid-Afrika zullen komen opdagen. De hoge prijzen en de vrees met betrekking tot de

In ons land en Duitsland hebben ze al laten weten dat het aanbod de vraag zwaar overstijgt en ook in Engeland laten de supporters het afweten. Wie daar tickets wil, kan die direct bemachtigen. Er werden in totaal een kleine 50.000 Engelse fans verwacht in Engeland, maar voorlopig maakt nog niet de helft van dat aantal de reis. Duitsland ‘verwelkomde’ nog meer dan 100.000 Engelsen, het EK in Portugal meer dan 50.000.

"Dure vluchten en hotels, moeilijk binnenlands transport, de veiligheidsrisico’s spelen allemaal mee. Plus het feit dat het in Zuid-Afrika in die periode winter is", aldus Kevin Miles, die in het bestuur zit van de officiële Engelse supportersfederatie. Een reispakket, tickets inbegrepen, start vanaf 4.000 euro. De wedstrijdtickets voor de groepsfase variëren van 60 tot 110 euro en 250 tot 650 euro voor de finale. Misschien dat als de belangstelling uitblijft, die prijzen nog wel zakken."

Share.

Laat een reactie achter