Japans publiek zeer kritisch

0

Het nationale elftal van Japan heeft in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika een aantal goede prestaties nodig om de WK-koorts in het land aan te wakkeren.

Dat riep voormalig bondsvoorzitter Saburo Kawabuchi zaterdag. ”In de laatste drie wedstrijden voor het WK moeten ze iets doen om het land het gevoel te geven dat we een goed WK gaan spelen”, aldus de 73-jarige ex-preses.

Japan is op 19 juni de tweede tegenstander van het Nederlands elftal in groep E. De Aziaten hebben hoge verwachtingen van het toernooi, maar de prestaties van Japan in de aanloop naar het WK vallen zwaar tegen.

De ploeg van de bekritiseerde bondscoach Takeshi Okada, die de halve finales als doel heeft gesteld, werd regelmatig uitgefloten door de eigen fans, die nog weinig kaarten hebben gekocht voor de wedstrijden van de ‘Blue Samurai’ in Zuid-Afrika.

”In Japan is nog geen sprake van WK-koorts omdat de ploeg ons nog geen enkel overtuigend resultaat heeft gegeven”, aldus Kawabuchi. ”Dat hebben we hard nodig.”

Share.

Laat een reactie achter